K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti využíváme soubory cookies.

cancel

Bezmýdlová hmota Crystal OPC 11,5 kg

2 900,00 Kč
S DPH

Bezmýdlová hmota Crystal OPC

Základ pro výrobu jemného, šlehaného čistícího prostředku na obličej a tělo.

Bez mýdla a parfemace.

Počet

Balení: 11,5 kg v krabici

Crystal OPC je oblíbený, šlehatelný základ bez obsahu mýdla pro jemné čištění obličeje a těla, jako jsou cukrové peelingy, koupelová másla a mýdlové „polevy“. Tento šlehaný základ nabízí jemný, nedráždivý, krémový čistič pro všechny typy pleti včetně citlivé pleti. Produkt lze doplnit až o 2% esenciálních olejů, vůní nebo jiných přísad.

Země původu: Velká Británie

Složení: Glycerín, Aqua, Sorbitol, Sodium Cocoyl Isethionate, Disodium Lauryl, Sulfosuccinate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Tetrasodium EDTA

Funkce:

  • jemná čistící báze, kterou lze našlehat a vytvořit pěnivé tělové máslo nebo peeling připomínající suflé

  • plně formulovaný základ

  • lze přizpůsobit přidáním vůně, barvy, exfoliantů (max 2%)

  • výborná pěnivost

  • bez mýdla, SLS a SLES

  • vhodné pro citlivou pokožku

Klíčové ingredience:

Glycerín, Voda, Sorbitol, Sodium Cocoyl Isethionate, Disodium Lauryl Sulfosuccinate


Návod na přípravu:

1. Potřebné nástroje:

  • Crystal OPC

  • Elektrický nebo ruční šlehač

  • Doplňující přísady (esence, barvivo, exfolianty) – volitelné

  • kuchyňská stěrka

  • nádoba pro konečné uchovávání našlehaného produktu

  • cukrářský zdobící sáček a cukrářská špička (pokud je třeba)

2. Připravte si:

Poznámka: Pokud používáte elektrický stolní šlehač nebo průmyslový šlehač ujistěte se, že máte dost základu. Během testování byl použit šlehač o kapacitě 3,5 l a základ o hmotnosti 800-1000g.

Pokud nepoužijete dost základu bude se lepit na stěny a nenašlehá se do požadované lehkosti. V průběhu doporučujeme stírat základ ze stěn nádoby aby se řádně našlehal.

Otevřete krabici a začněte krájet hmotu shora dolů. 4-5 cm velké kousky dejte do nádoby na míchání. Větší kusy by mohly způsobit špatné šlehání, případně by mohlo dojít i k poškození šlehače.

3. Míchejte:

Začněte hmotu míchat nejprve na pomalý chod, postupně přidávejte na otáčkách jak bude hmota povolovat. Vyvarujte se šlehání na pomalý chod po celou dobu, výsledkem by bylo špatné našlehání.

Po 3-4 minutách šlehání snižte rychlost a opatrně přidejte ostatní přísady. Pomalý chod brání přelití, nebo rozprášení přísad mimo nádobu.

Doporučení: Doporučené maximální množství přísad (exfolianty, vůně, esenciální oleje, másla) je 2-3%. Mějte na paměti, že přidání přísad ovlivňuje základní formuli báze a může změnit konzistenci finálního produktu. Nedodržení postupů může mít za následek špatné výsledky a např. I oddělení jednotlivých složek výrobku.

Šlehání- Doporučovaná doba šlehání je 10 až 15 minut.

Textura – Požadujete-li, aby byla báze jemnější, můžete přidat až 8% vody k dosažení požadované textury.

Přísady, barviva, vůně a esenciální oleje – Doporučené množství vůní nebo esenciálních olejů je 2-3%. Pozn. Přidání čehokoliv navíc do základní hmoty (cukr, fůně, barvivo, voda,…) změní její formuli a bude nutné podstoupit zátěžový test, aby bylo možné otestovat uchování/konzervaci produktu. Přesažení doporučených 2-3% přídavků může způsobit lepkavost, rozbředlost, kašovitost nebo přílišnou tvrdost v závislosti na použitých olejích a máslech.

Přidání exfoliantů – Doporučuje se přidat cukr, sůl, maková semínka či jiné běžně používané kosmetické exfolianty. Použitím poměru 50/50 báze a exfoliantů dosáhnete vysoce výkoného peelingu. Vyšší poměr zásadně ztíží míchání produktu a může způsobit poškození vybavení. Vytvoření malých dávek s různými poměry exfoliantů Vám pomůže dosáhnout Vámi požadované textury před vytvořením velké dávky. Tento postup doporučujeme pokud nemáte již ověřený recept!

Čemu se vyvarovat – Nedoporučuje se přidávat Glycerín, výsledkem by byla lepkavá báze.

4. Tvořte:

Jakmile máte bázi vyšlehanou spolu s přidanými látkami můžete ji pomocí stěrky/špachtle, zdobícího sáčku plnit do zvolených nádob.

04674

Mohlo by vás také zajímat